paaarels

recensies

 Recensies op ‘Parels in de mist’

1) Een prachtige bundel met gedichten en informatie is geschreven door Hans Cieremans.
Iedereen die op een PG afdeling werkt of een ouder heeft die een vorm van dementie heeft, kan ik dit boek aanraden.
Zelf ben ik bezig met het maken van een waakmand waar dit boek ook zeker in thuis hoort.
Voor de prijs hoef je het niet te laten € 22.10 inc verzendkosten.
2) Wij hebben hem ook gekocht voor in onze waakmand. Prachtig boek
geweldig, en de info en gedichten zijn zo herkenbaar. Ook buiten de waakmand is het een prachtige bundel. (en soms een eye opener)
3) Complimenten over je boek Parels in de mist ik heb het ontvangen het ziet er heel goed uit!
4) Prachtig boek dit mag je niet missen!!!
5) Dank je wel Hans ! Prachtig boek, elk gedicht raakt
6) Een ‘must have’
7) Een prachtig boek niet te missen ga ervoor
7) Super mooi boek!!
8) Prachtige gedichten in een heel mooi gebonden boek! Ik heb het gekocht, een aanrader. Doen!
9) Ik heb vandaag de gedichtenbundel Parels in de Mist ontvangen. Wat een prachtig boek Hans Cieremans! Mijn complimenten! En zoveel mooie en ontroerende gedichten om te lezen en te herlezen! Een aanrader!
Dank je wel
10) Mooi boek
11) Met heel veel genoegen bovengenoemd boek gelezen, compliment, ook voor de opzet de linker- en de rechterpagina
12) Ik heb het boek ontvangen. Er staan weer prachtige gedichten in. Knap dat je dat zo treffend weergeeft
13) Ik heb zelf al je boek heen gebladerd, en er staan prachtige stukken in. Mijn man is een aantal weken geleden gedwongen opgenomen.. ik heb vanavond een aantal gedichten voorgelezen tijdens t videobellen. Herkenning en de daarbij horende emotie… maar ondanks dat ook heel dierbaar dit samen met hem te kunnen delen.. Wij gaan enorm genieten van je boek.
14. De mooiste en meest treffende gedichten over dementie
15. Omdat het soms moeilijk is om woorden te vinden, is het fijn wanneer anderen gevoelens of ervaringen heel treffend weten te verwoorden. Dat is zo met de prachtige gedichten van Hans Cieremans. Verhalen over geloof, hoop, liefde, troost, vertrouwen, gelijkwaardigheid, vrijheid, onzekerheid en twijfel. Dit is een reactie van ‘Het ‘geheugenvenster’.

Mooie recensie van Marinus van den Berg

Ik heb van Marinus van den Berg een prachtige recensie ontvangen voor mijn gedichtenbundel ‘Parels in de mist’. Marinus is in Nederland vooral bekend op het terrein van de geestelijke verzorging van mensen die (verpleeghuis)zorg ontvangen. Op Wikipedia staat over hem o.a. geschreven:

‘Marinus van den Berg is priester, verpleeghuispastor en daarnaast actief als spreker en publicist over thema’s als afscheid, rouw en verlies en zorg. Van Den Berg heeft tientallen boeken gepubliceerd en is spreker op lezingen en symposiums’.

Hier volgt zijn recensie op ‘Parels in de mist’.

Parels die naar binnen leiden.

Wie de zorg heeft voor een naaste met dementie krijgt vaak als advies: “’denk ook aan jezelf, zoek afleiding, ga er eens uit.” Zelden krijgt iemand het advies: “ga eens naar binnen.” Naar binnen in jezelf. De gedichten die ik lees in de bundel Parels in de mist van Hans Cieremans doen dat nu precies: ze leiden je naar binnen. Ze geven woorden aan wat je kunt beleven als je leven zo anders kan zijn nu een naaste steeds meer in een andere tijd gaat leven. De gedichten in deze bundel zetten je op een stoel en brengen niet alleen herkenning en erkenning maar ook rust. Ze scheppen ruimte voor je eigen verhaal. Deze gedichten zijn niet autobiografisch maar van iemand die heel goed kan kijken en luisteren. Je voelt je gehoord en gezien en dat is wat ik vaak hoor als een verlangen als mensen zeggen: “Niemand begrijpt je. Ik kan er wel een boek over schrijven.” Ze zijn van iemand die nabij komt en dat geeft een warm gevoel van verbondenheid. Lees deze bundel niet in een keer, maar telkens weer. Blader er in, lees, mijmer en wees welkom bij je eigen verhaal.

Marinus van den Berg

 ‘Vergeet-me-nietjes’ (december 2016)

Uitverkocht

img_9307