kerstdiner2

Het kerstdiner

Een salade met pancetta
of een quiche gevuld met feta
of tomaten met bruchetta
als een feestelijk entree.
Een amuse met garnalen,
luxe hapjes op de schalen,
chique kruiden fijn gemalen,
als voorafje bij ‘t diner.

Zalm gemarineerd in bieten,
hertenbiefstuk fijn genieten,
met een wild saus overgieten.
Zeg nou zelf:’ ‘t klinkt niet slecht’.
Lams rack met een kruidenkorstje,
zeetong of een eendenborstje,
voor de kinderen een worstje,
zoiets wordt het hoofdgerecht.

Na de spoom een crêpe Suzette,
niet op calorieën letten,
als we langzaam gaan vervetten
bij de koffie met gebak.
Cappuccino of een theetje,
tjee, dat was een leuk dinertje.
O, en bijna dat vergeet je,
bij de koffie wat cognac .

Daarna maar wat uit gaan buiken,
niemand wil meer iets gebruiken,
gaat met slaperige luiken
vol gevreten op de bank.
Want de broekriem staat op knappen,
oprispend naar adem happen.
Dat komt, dat is best te snappen,
van het eten en de drank.

In Malawi en Cambodja,
in Nepal en Eritrea,
in Zimbabwe, Tanzania,
sterft een kind aan diarree
Slechts wat rijst of wat bananen,
wat cassave of wat granen,
besmet water uit de kranen,
dat is daar het kerstdiner.

©Hans Cieremans