Geheugenvenster

Hier ben ik echt trots op

Het geheugenvenster (www.geheugenvenster.nl)

Dementievriendelijk 24/7 muziek-, beeld- en activiteiten aanbod via de eigen TV   Kijk op  https://geheugenvenster.nl/

Er zijn van die momenten dat bewoners in psycho-geriatrische verpleeghuizen en ook mantelzorgers behoefte hebben aan een arm om hen heen. Aan woorden van troost en begrip wanneer zij zich verdrietig, onbegrepen of zelfs machteloos voelen. Dan is het fijn wanneer je als verzorgende of medewerker een activiteit kunt bieden om ruimte te geven aan deze gevoelens of de verwerking daarvan. Speciaal voor deze situaties ontwikkelden wij een nieuwe levensbeschouwelijke activiteit in het STV Activiteiten aanbod. Met trots presenteren wij: Troostgedichten! Want poëzie verrijkt het leven. Dichtkunst laat je beleven, verandert je blik, je wordt erdoor geraakt of geïnspireerd. Woorden geven betekenis aan gevoel, aan wat er om je heen of in jezelf gebeurt. De gedichten in dit project worden voorgedragen door Anne van Egmond (oud-radiopresentatrice) en Jan van Veen (bekend van Candlelight)

Omdat het soms moeilijk is om woorden te vinden, is het fijn wanneer anderen gevoelens of ervaringen heel treffend weten te verwoorden. Dat is zo met de prachtige gedichten van Hans Cieremans. Verhalen over geloof, hoop, liefde, troost, vertrouwen, gelijkwaardigheid, vrijheid, onzekerheid en twijfel. Zij vormen de basis van deze nieuwe activiteit die je individueel of met elkaar kunt doen.
De gedichten komen uit mijn bundels ‘Vergeet me nietjes’ en ‘Parels in de mist’. De ‘Vergeet me nietjes’ zijn al geruime tijd uitverkocht, maar kijk op mijn website ‘Lichtpuntjes’(www.hanscieremans.nl) hoe je de ‘Parels in de mist’ kunt bestellen.

Ik ben er daarom supertrots op dat mijn gedichten op het ’geheugenvenster’ zijn te beluisteren